Ange ditt sökord

Annons:

Psoriasis?

Hej är en kille på 50 år.
Har de senaste åren haft lite problem med psoriasis? framförallt på armbågar och knän. Detta har blivit något värre vid stressituationer.

Jag har nu sen drygt ett halvt år tillbaka fått något konstigt på benen, det liknade i början psoriasis men nu är det bara rött och svider, fjällar också något men inte mycket. Det sitter mest på skenbeben men finns ändå på hela benen. Ytorna på skenbenet är som två handflafor stor. Jag har även på underarmarna och lite på ryggen och hårbotten.
Vad kan detta vara?
Jag har smörjt mig med en handsalva som innehåller e-vitamin och jag upplever som att det lindrar något.

Svar till signaturen KK
Psoriasis sitter ofta just på armbågar och knän. Andra vanliga lokalisationer är hårbotten, nedre delen av ryggen och faktiskt också ofta på framsidan av underbenen. Här kan utslagen bli decimeterstora och ibland ej så fjällande. Jag gissar alltså att du har psoriasis även på de övriga områden du nämner. Då det nu spridit sig bör du nog behandla med antingen D-vitaminsalva (Daivonex) eller kortisonsalva ex Elocon och eventuellt kombinera med ljusbehandling UVB.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 25 februari, 2002 Publicerad: 25 februari, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: