Ange ditt sökord

Annons:

Psoriasis

Hej!
Kan man med ett hudprov avgöra om jag har psoriasis?
Tacksam för svar.

Hej!
Om det syns några hudförändringar så är diagnosen psoriasis oftast klinisk, dvs man kan med stor säkerhet bedöma att det rör sig om psoriasis bara genom att titta och skrapa litet på hudförändringarna. I tveksamma fall tar man ibland en hudbiopsi, men tyvärr blir ofta mikroskopiska bilden lika tveksam den isådana fall. Det finns inget blodprov som kan visa att man har psoriasis. I ovanliga fall med psoriasisartrit utan synliga hudförändringar, kan man ibland hitta nagelförändringar som styrker diagnosen psoriasis.
FN

Läs mer om psoriasisartrit på www.psoriasisartrit.se

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 11 september, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!