Ange ditt sökord

Annons:

Protopic

Hej, jag använder protopic runt halsen och kortison (flutivate 0.05) i båda armhålorna där jag har vätskande eksem. Undrar om det är okej att blanda dessa olika preparat? Jag är noga med att tvätta händerna efter att smörjt på den ena salvan. Kan man använda protopic även i armhålorna och ljumskarna?

Hej!
Protopic (tacrolimus) salva är allra mest effektiv vid eksem på huvud och hals. Den är inte som bäst vid vätskande eksem, som ofta är ett tecken på infektion. Då kanske du behöver en kräm med antibiotikainnehåll under en kortare period. Tänk också på att försiktighet rekommenderas vid användning av kortisonpreparat i hudveck, tex armhålor där biverkningar tex i form av striae kan uppkomma. Du bör inte blanda preparaten på samma plats, men det går bra att ha dem på olika delar av kroppen.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 3 februari, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!