Ange ditt sökord

Annons:

Produkter vid mjälleksem

Hej Ylva, har några frågor relaterade till det mjälleksem som jag har i ansiktet:
1) vid behandling med fungoral i ansiktet – skall man då låta schampot sitta kvar i ansiktet 5 min innan man sköljer bort det, precis som i håret, eller skall man tvätta bort genast?
2) jag har behandlat med daktakort o schampoo i 4 v nu, huden har blivit bättre, men tycker fortfarande att eksemet är aktivt. Nya små fjällningar (av den fetare typen) uppkommer ändå i ansiktet (eksemet ganska utbrett). Hur bra går det att få bort ett seborroiskt eksem?
3) Jag måste smörja in mig efter dusch i ansiktet och använder propyless. Finns det utöver propyless, daktakort och fungoral något annat man skulle kunna ha användning av om man har detta eksem, tex liniment som jag hörde talas om någon gång?
4) Några övriga tips eller erfarenheter jag skulle kunna ha nytta av då jag hamnat i den här situationen som Du lärt dig från tex dina patienter?
Stort tack!

Svar till signaturen Frågande
Vid behandling av seborroiskt eksem med ketoconazol-schampoo skall man låta det sitta kvar 5 minuter även i ansiktet, det ger bättre effekt. Det tar ofta lång tid att förbättra ett seborroiskt eksem som ibland också kommer tillbaka trots behandling. Det är mycket viktigt att trots det inte använda starkare kortison i ansiktet än hydrokortison. Förutom den behandling du nämnt är sommar, sol och salta bad ofta mycket välgörande som behandling av seborroiskt eksem.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 17 juni, 2002 Publicerad: 17 juni, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: