Ange ditt sökord

Annons:

Problemhy i ansiktet

Jag har VÄLDIGT torr hud i ansiktet och får då och då finnar (är 23 år) lite överallt som även lämnar fula omedelbara ärr (de försvinner efter två-tre månader). Jag har provat en hel drös med ansikts- och andra hudprodukter men problemet återstår. Efter att ha testat propyless i några veckor "stramar" huden ännu mer en vanligt. Nu smörjer jag in ansiktet flera gånger dagligen med 98% aloegél men då får jag fler ganska stora finnar som vissa verkar växa under huden. Samtidigt som jag använder de här produkterna använder jag dagligen rengöringsprodukter och ansiktskräm från märket Comfort zone. Är det sämre att blanda flera olika krämer? På en ansiktsbehandling fick jag veta att min hud saknade fukt och att det var anledningen till att den är så jättetorr men varför är den då även finnig ibland? Har ni några råd till mig? vilka produkter ska jag fortsätta/börja använda? Vill inte ha en sådan här problemhy längre! Tack för en bra sida!

När huden är torr så beror de på låg vatten/och fett halt i hornlagret. Mjukgörande krämer som innehåller till exempel något av ämnena karbamid, propylenglykol, linolsyra eller liknande binder fukt och tillför fett och gör då huden mindre torr. Vilket preparat man gillar bäst är mycket individuellt. Man måste helt enkelt pröva sig fram. Om Propyless gör att huden känns stram så pröva något som innehåller karbamid såsom Caress eller Canoderm. Det är ju inte så säkert att finnar uppstår av den mjukgörande kräm du använder, det kan ju uppstå ändå.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 25 december, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Problem med mycket förhud

Hej! Jag har väldigt mycket förhud. Dels är det svårt att använda kondom och dels svullnar den ganska ofta efter sex. Jag har kontaktat vårdcentralen om detta men de har inte kunnat ge mig något vettigt svar alls, inte ens vem som ska kontaktas. Så nu undrar jag: vad ska jag göra? Vem kontaktar jag?

Hud & Hår

Kan hund bära på människoskabb?

Kan hund bära på människoskabb? Jag undrar hur man behandlar hunden om familjen drabbats av skabb (människoskabb). Kläder ska tvättas och möbler och mattor tvättas eller vädras i flera dygn. Hur gör man med hunden? Kan den bära skabb som sedan återsmittar?

Hud & Hår

Ansiktskräm mot torr hud

Jag är en 22 årig tjej som efter många års besvär äntligen blivit av med min eländiga acne. Jag har så långt som jag kan minnas varit på jakt efter rätt hudvårdsprodukter och hittade tillslut en ansiktstvätt som funkar utmärkt för just rengöring. Problemet är bara att jag blir så torr, och därför söker jag nu en ansiktskräm. Vill helst inte använda mig utav feta ansiktskrämer, har du tips på någon tunn men återfuktande ansiktskräm?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.