Ange ditt sökord

Annons:

Problemhy i ansiktet

Jag har VÄLDIGT torr hud i ansiktet och får då och då finnar (är 23 år) lite överallt som även lämnar fula omedelbara ärr (de försvinner efter två-tre månader). Jag har provat en hel drös med ansikts- och andra hudprodukter men problemet återstår. Efter att ha testat propyless i några veckor “stramar” huden ännu mer en vanligt. Nu smörjer jag in ansiktet flera gånger dagligen med 98% aloegél men då får jag fler ganska stora finnar som vissa verkar växa under huden. Samtidigt som jag använder de här produkterna använder jag dagligen rengöringsprodukter och ansiktskräm från märket Comfort zone. Är det sämre att blanda flera olika krämer? På en ansiktsbehandling fick jag veta att min hud saknade fukt och att det var anledningen till att den är så jättetorr men varför är den då även finnig ibland? Har ni några råd till mig? vilka produkter ska jag fortsätta/börja använda? Vill inte ha en sådan här problemhy längre! Tack för en bra sida!

När huden är torr så beror de på låg vatten/och fett halt i hornlagret. Mjukgörande krämer som innehåller till exempel något av ämnena karbamid, propylenglykol, linolsyra eller liknande binder fukt och tillför fett och gör då huden mindre torr. Vilket preparat man gillar bäst är mycket individuellt. Man måste helt enkelt pröva sig fram. Om Propyless gör att huden känns stram så pröva något som innehåller karbamid såsom Caress eller Canoderm. Det är ju inte så säkert att finnar uppstår av den mjukgörande kräm du använder, det kan ju uppstå ändå.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 25 december, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: