Ange ditt sökord

Annons:

Problemhud

För några år sedan fick jag diagnosen rosacea, har ätit medicin i omgångar. Var röd och hade ytliga kärl i ansiktet även finnar, har använt både krämer och antibiotica, och enligt dom fick jag inte vara i solen. Jag slutade med all medicin och var i solen, så bra som jag blev då har jag inte varit på flera år. För 6 månader sedan fick jag barn, under graviditeten såg min hy ut som den gjorde innan jag fick rosacea. Nu har jag fått lite utslag i ansiktet som inte vill läka. Har det med rosacean att göra? Får jag ett sår på kroppen så tar det ibland månader innan det läker, vad kan det bero på? Är ljuskänslig och sitter jag en längre stund vid en dator så blir jag alldeles röd i ansiktet och det svider i ögonen. Vad ska jag göra för att mina sår ska läka fortare?

För många patienter som har Rosacea förvärras symtomen i solen, men det finns också många som faktiskt blir bättre av solen. Rosacea är ju en hudsjukdom som kan komma tillbaka så det är ju troligt att du fått nya symtom av denna nu. Akne, atopiskt eksem och just rosacea är tre hudsjukdomar som man anser kan förvärras av långvarigt arbete vid bildskärm. Sannolikt river du på sår som uppkommit, detta är en vanlig orsak till långdragen läkningsprocess.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 15 april, 2003 Publicerad: 15 april, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: