Ange ditt sökord

Annons:

Problemhud

För några år sedan fick jag diagnosen rosacea, har ätit medicin i omgångar. Var röd och hade ytliga kärl i ansiktet även finnar, har använt både krämer och antibiotica, och enligt dom fick jag inte vara i solen. Jag slutade med all medicin och var i solen, så bra som jag blev då har jag inte varit på flera år. För 6 månader sedan fick jag barn, under graviditeten såg min hy ut som den gjorde innan jag fick rosacea. Nu har jag fått lite utslag i ansiktet som inte vill läka. Har det med rosacean att göra? Får jag ett sår på kroppen så tar det ibland månader innan det läker, vad kan det bero på? Är ljuskänslig och sitter jag en längre stund vid en dator så blir jag alldeles röd i ansiktet och det svider i ögonen. Vad ska jag göra för att mina sår ska läka fortare?

För många patienter som har Rosacea förvärras symtomen i solen, men det finns också många som faktiskt blir bättre av solen. Rosacea är ju en hudsjukdom som kan komma tillbaka så det är ju troligt att du fått nya symtom av denna nu. Akne, atopiskt eksem och just rosacea är tre hudsjukdomar som man anser kan förvärras av långvarigt arbete vid bildskärm. Sannolikt river du på sår som uppkommit, detta är en vanlig orsak till långdragen läkningsprocess.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 15 april, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Varför blev jag röd på benen?

Jag använde ett hårborttagningsmedel på benen igår, men jag blev rödflammig och det sved ganska länge. Varför blev det så? Känner mig jätteorolig att det ska hända igen.

Hud & Hår

Lusmedel vid känslig hårbotten

Nu verkar det vara många barn i skolan som har löss och jag undrar vad jag ska tänka på om jag skulle behöva köpa medel till barnen? Kan man behandla förebyggande? Min son har känslig hårbotten.

Hud & Hår

Tips för torra händer?

Nu är vintern på ingång och jag får så mycket besvär med torra och spruckna händer. Jag tycker ändå att jag är flitig på det här med att smörja in mig, men handspriten gör det inte heller mycket bättre. Nu har jag även börjat få problem med fnasiga nagelband som spricker. Har du någon nagelbandsolja som du rekommenderar?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: