Ange ditt sökord

Annons:

Problem vid rakning

Hej jag har haft detta problemet länge och skäms nu att visa mina ben. När jag rakar mig så ser det ändå orakat ut. Jag har en massa svarta pricka (jag är mörkhårig). Jag rakar mig även lite på armarna men där är det aldrig så. Dessutom så tar det kanske bara 8 timmar så växer det ut stubb igen, men om jag rakar mig nån annanstans på kroppen så håller det sig i minst 1 dag!

Tycker att det är ett jätte problem då det även kliar väldigt mycket på benen.

De mörka prickar du beskriver är ju hår-roten, den försvinner inte vid rakning. Hårets färg, struktur och tillväxt är olika på olika delar av kroppen. Det är vanligt att man har mörka kraftiga hår på benen och ljusare tunnare hår som växer långsammare på armar.

Det du beskriver är alltså helt normalt. Man kan ju pröva att bleka håren på benen, så ser man inga mörka prickar. Smörj med mjukgörande på benen och se om det hjälper mot klådan.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 24 juli, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: