Ange ditt sökord

Annons:

Problem med torra läppar

Hej

Jag beställde för sju veckor sedan en skönhetskräm som det visade sig vara fel på. Samma dag fick jag problem med mina läppar som flagnade, tjocka bitar av skinn lossnade. Jag har ätit allergitabletter som inte hjälpt. Jag använder nu repair locobase sedan sex veckor tillbaka, men det har ännu inte blivit bra.
Mina läppar har blivit ojämna och den jämnande huden har inte kommit tillbaka än, fast det gått sju veckor. Hur lång tid tar det för huden att läka och kommer mina läppar att bli normala igen?

Hej!
Du beskriver inte på vilket sätt det var fel på krämen. Du kan antingen vara allergisk mot något ämne i krämen, eller så kan det ha varit en toxisk (=gift-) reaktion mot krämen. Allergitabletter är antihistamin, och vid den här typen av reaktioner är det inte histamin som är problemet, så det brukar inte hjälpa. Det kanske skulle vara till hjälp att smörja med hydrokortison under några dagar upp till en vecka, och sedan åter bara mjukgörande. Huden på läpparna kommer att bli normal igen men kanske känsligare för olika ämnen i krämer under lång tid. Fortsätter problemen kan man utreda med tester (lapptest) om det finns någon kontaktallergi.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: