Ange ditt sökord

Annons:

Problem med torra läppar

Hej

Jag beställde för sju veckor sedan en skönhetskräm som det visade sig vara fel på. Samma dag fick jag problem med mina läppar som flagnade, tjocka bitar av skinn lossnade. Jag har ätit allergitabletter som inte hjälpt. Jag använder nu repair locobase sedan sex veckor tillbaka, men det har ännu inte blivit bra.
Mina läppar har blivit ojämna och den jämnande huden har inte kommit tillbaka än, fast det gått sju veckor. Hur lång tid tar det för huden att läka och kommer mina läppar att bli normala igen?

Hej!
Du beskriver inte på vilket sätt det var fel på krämen. Du kan antingen vara allergisk mot något ämne i krämen, eller så kan det ha varit en toxisk (=gift-) reaktion mot krämen. Allergitabletter är antihistamin, och vid den här typen av reaktioner är det inte histamin som är problemet, så det brukar inte hjälpa. Det kanske skulle vara till hjälp att smörja med hydrokortison under några dagar upp till en vecka, och sedan åter bara mjukgörande. Huden på läpparna kommer att bli normal igen men kanske känsligare för olika ämnen i krämer under lång tid. Fortsätter problemen kan man utreda med tester (lapptest) om det finns någon kontaktallergi.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 22 juni, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!