Ange ditt sökord

Annons:

Problem med seborroiskt eksem

Hej.
Har nu börjat få stora problem med mjäll/eksem i hårbotten samt ögonbryn efter att en längre tid klarat mig relativt bra undan från denna jobbiga åkomma. Hade även för ett antal månader sedan stora problem med detta, något som dock löste sig då jag inhandlade ett nytt sorts schampoo som funkade jättebra fram tills nu.

Men nu är som sagt problemen tillbaka och med tanke på dagens vårdköer så antar jag att det blir till att springa till apoteket och inhandla en flaska fungoral. Har läst runt en hel del bland alla svar du gett ut angående detta problem och sett att fungoral nämns upprepade ggr så hoppas det kommer hjälpa. Har dock för mig att jag testade det (fungoral) sist jag hade samma problem, dock utan resultat men får hoppas att det går bättre denna gång.

Läste om seborroiskt eksem på Dermatologens avdelning här på huden.nu och såg att tydligen så kan detta även ge upphov till klåda i ändtarmen vilket är något jag nu även har börjat få besvär med.
Så till min fråga, hur ska jag lösa/behandla denna klåda i ändtarmen?
Har försökt hitta en tidigare fråga/information om detta, men har tyvärr inte hittat något svar.

Ha det bra.

Hej!
Fungoral/Ketoson eller liknande schampo behandlar seborroiskt eksem genom att minska på mängden av jästsvamp i hårbotten. Detta är ibland tillräckligt, ibland behövs också en stark kortisonlösning i perioder. Då måste du ha läkarhjälp, men det krävs inte en hudspecialist utan receptet brukar kunna skrivas ut i primärvården. Om klådan i ändtarmen är seborroiskt eksem, vilket inte går att avgöra utan undersökning av läkare, så kan det fungera med tex cortimyk dvs mild kortison med tillsats av medel mot jästsvamp. Om inte cortimyk fungerar rekommenderas du att söka för undersökning av ev andra orsaker till klådan.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 16 juni, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: