Ange ditt sökord

Annons:

Problem med seborroiskt eksem

Hej.
Har nu börjat få stora problem med mjäll/eksem i hårbotten samt ögonbryn efter att en längre tid klarat mig relativt bra undan från denna jobbiga åkomma. Hade även för ett antal månader sedan stora problem med detta, något som dock löste sig då jag inhandlade ett nytt sorts schampoo som funkade jättebra fram tills nu.

Men nu är som sagt problemen tillbaka och med tanke på dagens vårdköer så antar jag att det blir till att springa till apoteket och inhandla en flaska fungoral. Har läst runt en hel del bland alla svar du gett ut angående detta problem och sett att fungoral nämns upprepade ggr så hoppas det kommer hjälpa. Har dock för mig att jag testade det (fungoral) sist jag hade samma problem, dock utan resultat men får hoppas att det går bättre denna gång.

Läste om seborroiskt eksem på Dermatologens avdelning här på huden.nu och såg att tydligen så kan detta även ge upphov till klåda i ändtarmen vilket är något jag nu även har börjat få besvär med.
Så till min fråga, hur ska jag lösa/behandla denna klåda i ändtarmen?
Har försökt hitta en tidigare fråga/information om detta, men har tyvärr inte hittat något svar.

Ha det bra.

Hej!
Fungoral/Ketoson eller liknande schampo behandlar seborroiskt eksem genom att minska på mängden av jästsvamp i hårbotten. Detta är ibland tillräckligt, ibland behövs också en stark kortisonlösning i perioder. Då måste du ha läkarhjälp, men det krävs inte en hudspecialist utan receptet brukar kunna skrivas ut i primärvården. Om klådan i ändtarmen är seborroiskt eksem, vilket inte går att avgöra utan undersökning av läkare, så kan det fungera med tex cortimyk dvs mild kortison med tillsats av medel mot jästsvamp. Om inte cortimyk fungerar rekommenderas du att söka för undersökning av ev andra orsaker till klådan.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 16 juni, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!