Ange ditt sökord

Annons:

Problem med mjäll och skorpor i hårbotten

Hej, jag är en kille på 15 år. Jag har lite problem med mjäll o så har jag ibland små gula skropor i hårbotten. Jag vet inte vad det beror på, men jag har hört av en kompis att det kan orsakas av geléer och vax-användning på håret, stämmer det?Jag har använt fundan – ett mjällschampo som man kan köpa i apoteket. Det hjälper men när jag slutar använda det i 1-2 veckor så kommer mjället tillbaka men inte skorporna. Hjälp mig, vad ska jag göra?

MVH Johan

Hej!
Det låter som seborroiskt eksem (se dermatologens patientinformation). Om Fundan hjälper lite, kan du hålla det borta längre med tillägg av en starkare kortisonlösning. Läkaren på vårdcentralen kan skriva ut detta. Seborroiskt eksem är vanligt, delvis ärftligt, försämras i puberteten på grund av hormonförändringarna då, och orsakas inte av hårfrisyrprodukter!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: