Ange ditt sökord

Annons:

Problem med mitt hår, jättegrova hårstrån

Jag är en tjej på 26 år som har fått problem med mitt hår.
Det började för ungefär 2 år sen då jag upptäckte att jag hade fått några jättegrova hårstrån på huvudet som var väldigt mörka, nästan svarta, och sen dess så har det bara fortsatt att bli fler, så nu har jag väldigt mycket av den sorten.

Håret är fortfarande tjockt som det varit tidigare men dessa grova hårstrån gör att det bli väldigt svårt att kamma sig, man fastnar med kammen liksom. Dom är näst intill lika grova som könshår! Är nu rädd att det ska fortsätta så här så att hela huvudet kommer att bestå av dessa!

Vad kommer det sig att det kan bli så här? Är det brist på något? Märker att jag när jag tappar hår, som man brukar göra, så är det dom finare hårstråna som ramlar av men dom grova sitter stenhårt, har aldrig tappat ett sånt.

Jättetacksam för svar!

Hej!
Tyvärr har jag inte kunnat hitta någon sådan beskrivning, och inte heller andra experter har kunnat svara. Vi vet att hårkvaliteten kan ändras av vissa mediciner, men det gäller ju tydligen ej i ditt fall. Om detta fortsätter kan man inte ge något annat råd än att uppsöka en hudläkare som i bästa fall säkrare kan bedöma när han/hon ser ditt hår iverkligheten.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 11 augusti, 2003 Publicerad: 11 augusti, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: