Ange ditt sökord

Annons:

Problem med läpparna

Hej!
Jag har ett besvär med läpparna som jag har dragits med väldigt länge, ca 5 år. Problemet är att läpparna blir väldigt torra och efter ca 1-3 veckor så faller huden av av sig självt, särskilt i samband med en duschning. När huden har fallit av så läker läpparna och blir "normala" i ca en vecka, men snart så växer sig huden tjock och torr och så fort den kommer i kontakt med väta så blir den vit. Och så upprepas detta om och om igen. Cerat och vaselin fungerar inte. Jag var först till husläkaren och efter att han hittade impetigo vid ett odlingsprov fick jag receptbelagd medicin för det, men det botade inte mina besvär. Jag blev sen remitterad till en hudläkare, han gjorde odlingsprov också men hittade inget, han ordinerade först vaselin (fast jag visste att det inte skulle fungera) och sen ordinerade han en hydrokortisonsalva, eftersom han misstänkte eksem. Inget tycks hjälpa. Jag har provat kurerara mig själv lite med t.ex. munsårssalva som Herstat och Vectavir, och dom tycks hämma utbrotten lite. Jag känner mig väldigt frustrerad eftersom det är jobbigt socialt, och ingen vet vad det är och hur man botar det.

Tack på förhand för ett svar, även om det inte innehåller lösningen.

Hej!
Eftersom du redan varit hos en hudspecialist och fått en behandling men den inte hjälpte, så är det naturliga svaret att du bör söka dig tillbaka dit och rapportera att du inte blev bra och att du behöver mer hjälp! De allra flesta läkare vill gärna ha den sortens återkoppling. Läppeksem kan bero på tex kontaktallergi ch det kan man testas för. Det låter också som om du fått ganska försiktig behandling, det finns ännu effektivare (starkare) preparat.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 15 augusti, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!