Ange ditt sökord

Annons:

Problem med håret

Hej. Jag är en kille på 28 år som i över ett års tid har haft en hel del problem med håret. Jag har under den tiden tappat extra mycket hår och samtidigt haft problem med hårbotten som har varit mycket torr, flagig och irriterad på vissa ställen. Framförallt i bakhuvudet precis vid min virvel , i nacken, vid hårets början i pannan och även i ögonbrynen. Detta låter ju precis som mjälleksem efter att ha läst tidigare frågor och svar. Jag har använt Fungoral i ung. 2 mån. tid och då försvann irritationen och flagorna men det kan fortfaranda klia ordentligt ibland. Vad jag inte hade lagt märke till förrän häromdan är att det står i fungorals beskrivning att en vanlig biverkning är håravfall, vilket jag som sagt har märkt av en hel del, särskilt efter användandet av fungoral. Nu efter att jag slutat använda det så tappar jag inte lika mycket hår längre. Vad jag undrar är om ni vet något om håret man tappar under användningen, om det är hår som kommer komma tillbaks eller inte? Jag är orolig nog över mitt håravfall som det är och det skulle vara bra att veta. Jag läste även i en annan fråga om en kille som hade problem med klåda i (som han kallade det) "häcken", vilket jag också har och har haft ett tag nu, redan innan problemen med håret började. Han hade också problem med håret. I svaret till den frågan så stod det också något om seborroiskt eksem så det verkar ju hänga ihop. Vad ska jag ta mig till, jag orkar inte ha det så här längre.

Hej!
Det låter som seborroiskt eksem. Fungoral är bra behandling men inte tillräcklig i ditt fall. Håret kommer tillbaka. Till ansiktet och i analregionen kan du behandla med cortimyk kräm (receptfri på Apoteket, hydrokortison) morgon och kväll en vecka, en gång dagligen en vecka. Kan upprepas efter upphåll i några veckor. Ofta räcker det, ibland kan starkare behandling behövas. Till hårbotten är det oftast enklast och bäst att behandla med en lite starkare kortisonlösning som innehåller propylenglykol, tex Elocon lösning. Efersom den tillhör de starkare kortisonlösningarna, mäste man ha den på recept och det kan husläkaren tex, hjälpa till med.
FN

Läs mer om propylenglykol - "Propylenglykol i mjukgörande hudprodukter" författad av Docent Jan Faergemann - på www.propyless.nu.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 29 januari, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!