Ange ditt sökord

Annons:

Problem med håravfall

Hej!
Jag är en 22 årig kille som det senaste året märkt att jag har haft problem med mitt hår, det började nog för ett år sen, i december 2002, då märkte min frisörska det och hänvisade till ett Schampo som skulle hjälpa mot håravfall och torrt hårbotten, (Bio active plus) jag märkte snabbt efter 2-3 användningar att det verkligen började hjälpa sakta men säkert, och två månader senare när jag var hos henne igen hade hon också märkt skillnad, detta gjorde mig naturligtvis glad. håret blev både starkare och avfallet upphörde direkt.
när schampot tog slut så tog det ett tag innan jag började använda det igen, o då märkte jag att jag började tappa hår igen, så jag försökte med samma schampo, och det började hjälpa en kort period igen. (detta var i juli 2003)
Men de senaste månaderna har jag märkt att det inte hjälper alls,oavsett om jag använder det eller ej, och märker dagligen att jag tappar allt mer hår, både på sidorna men även ovan på huvudet,i stort sett överallt, och det oroar mig när jag dagligen konfronteras med det när jag tvättar håret och ser hur mycket jag tappar varje gång. Sen så har jag lätt att gå ner i vikt, vet inte om dessa två har någon koppling till varandra.
men frågan är vad jag bör göra?
Hade under 2-3 månaders tid provat tabletter från Hälsokost som skulle vara nyttiga för hår och hud/naglar(silica), men verkar inte ha hjälpt alls.
vill inte prova nån produkt om jag inte är säker på vad jag har,(och om jag inte vet tillräckligt mkt om produkten)om det är nån sjukdom, eller om jag har brist på nåt ämne som järn eller vitaminer, eller om det beror på stress. Faktum är att jag tappar alltmer hår i ökande fart och mår psykiskt mycket dåligt av det!
skulle vara mycket tacksam om jag kunde få lite råd om hur jag ska gå till väga med problemet och vad jag bör göra – om det finns nån hjälp!
Jag vore mycket tacksam om Ni hade tid att läsa mitt brev och ge mig förslag på vad jag kan göra, eller vad Ni tror detta kan bero på, för jag vill gå till botten med detta.
Tack på förhand
/A

Hej! Vid diffust håravfall som pågått ett längre tag, brukar läkaren ta ett antal prover tex avseende järn, zink och sköldkörtelfunktion. Dessa tas hos husläkaren, och är nästan alltid normala. Det kan då röra sig om ett manligt håravfall (ofta ärftligt betingat) eller diffust håravfall där man inte hittar orsaken. Eftersom du är bekymrad över detta och det pågått en lång tid, är det bästa förslaget att söka husläkaren för diskussion och bedömning.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 28 januari, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: