Ange ditt sökord

Annons:

Problem med håravfall

Hej!
Jag är en 22 årig kille som det senaste året märkt att jag har haft problem med mitt hår, det började nog för ett år sen, i december 2002, då märkte min frisörska det och hänvisade till ett Schampo som skulle hjälpa mot håravfall och torrt hårbotten, (Bio active plus) jag märkte snabbt efter 2-3 användningar att det verkligen började hjälpa sakta men säkert, och två månader senare när jag var hos henne igen hade hon också märkt skillnad, detta gjorde mig naturligtvis glad. håret blev både starkare och avfallet upphörde direkt.
när schampot tog slut så tog det ett tag innan jag började använda det igen, o då märkte jag att jag började tappa hår igen, så jag försökte med samma schampo, och det började hjälpa en kort period igen. (detta var i juli 2003)
Men de senaste månaderna har jag märkt att det inte hjälper alls,oavsett om jag använder det eller ej, och märker dagligen att jag tappar allt mer hår, både på sidorna men även ovan på huvudet,i stort sett överallt, och det oroar mig när jag dagligen konfronteras med det när jag tvättar håret och ser hur mycket jag tappar varje gång. Sen så har jag lätt att gå ner i vikt, vet inte om dessa två har någon koppling till varandra.
men frågan är vad jag bör göra?
Hade under 2-3 månaders tid provat tabletter från Hälsokost som skulle vara nyttiga för hår och hud/naglar(silica), men verkar inte ha hjälpt alls.
vill inte prova nån produkt om jag inte är säker på vad jag har,(och om jag inte vet tillräckligt mkt om produkten)om det är nån sjukdom, eller om jag har brist på nåt ämne som järn eller vitaminer, eller om det beror på stress. Faktum är att jag tappar alltmer hår i ökande fart och mår psykiskt mycket dåligt av det!
skulle vara mycket tacksam om jag kunde få lite råd om hur jag ska gå till väga med problemet och vad jag bör göra - om det finns nån hjälp!
Jag vore mycket tacksam om Ni hade tid att läsa mitt brev och ge mig förslag på vad jag kan göra, eller vad Ni tror detta kan bero på, för jag vill gå till botten med detta.
Tack på förhand
/A

Hej! Vid diffust håravfall som pågått ett längre tag, brukar läkaren ta ett antal prover tex avseende järn, zink och sköldkörtelfunktion. Dessa tas hos husläkaren, och är nästan alltid normala. Det kan då röra sig om ett manligt håravfall (ofta ärftligt betingat) eller diffust håravfall där man inte hittar orsaken. Eftersom du är bekymrad över detta och det pågått en lång tid, är det bästa förslaget att söka husläkaren för diskussion och bedömning.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 28 januari, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!