Ange ditt sökord

Annons:

Problem med ansikte

Hej doktorn!
För tre veckor sedan fick jag underliga rodnader under ögonen, vid sidan av näsan på både kinderna. Gick till min husläkare som trodde det var något slags eksem så jag skulle använda mildison lipid för detta. Rodnaden gick bort men under tiden fick jag utslag på dessa områden. Det är svårt att beskriva men om man kollar riktigt noga så är de både områdena lite ljusrosa och så är det utslag med varierande storlek (allt från 1mm till ett fåtal finnliknande utslag.) Min fråga är förstås hur jag skall få bort dessa? Eksemet på båda kinderna är väldigt begränsade under ögonen vid sidan av näsan.
Tacksam för svar

Besvär i ansiktet kan bero på många olika orsaker och jag har lite svårt att säga vad Du drabbats av. Dels har det varit soligt, och detta i sig kan ge besvär och vissa kan även få irritation och lite "finnar" av att använda solkrämer. Har man varit ute i naturen och tagit i olika växter och sen tar sig i ansiktet, kan växtsafterna i sig eller tillsammans med solljus ge eksembesvär.
Mildisom lipid är en bra kräm, men den är fet. Har man lite känslig hy, kan den ge lite besvär med finnar. Är Dina tidigare besvär borta, tycker jag Du prövar att sluta med Mildison för att se vad som händer. Återkommer de gamla besvären kan Du hellre pröva en mindre fet kortisonkräm modell Cortimyk (receptfri på Apoteket). Skulle detta inte hjälpa, får Du visa upp Dig igen hos Din husläkare.
/ Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 24 juli, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: