Ange ditt sökord

Annons:

Problem med ansikte

Hej doktorn!
För tre veckor sedan fick jag underliga rodnader under ögonen, vid sidan av näsan på både kinderna. Gick till min husläkare som trodde det var något slags eksem så jag skulle använda mildison lipid för detta. Rodnaden gick bort men under tiden fick jag utslag på dessa områden. Det är svårt att beskriva men om man kollar riktigt noga så är de både områdena lite ljusrosa och så är det utslag med varierande storlek (allt från 1mm till ett fåtal finnliknande utslag.) Min fråga är förstås hur jag skall få bort dessa? Eksemet på båda kinderna är väldigt begränsade under ögonen vid sidan av näsan.
Tacksam för svar

Besvär i ansiktet kan bero på många olika orsaker och jag har lite svårt att säga vad Du drabbats av. Dels har det varit soligt, och detta i sig kan ge besvär och vissa kan även få irritation och lite "finnar" av att använda solkrämer. Har man varit ute i naturen och tagit i olika växter och sen tar sig i ansiktet, kan växtsafterna i sig eller tillsammans med solljus ge eksembesvär.
Mildisom lipid är en bra kräm, men den är fet. Har man lite känslig hy, kan den ge lite besvär med finnar. Är Dina tidigare besvär borta, tycker jag Du prövar att sluta med Mildison för att se vad som händer. Återkommer de gamla besvären kan Du hellre pröva en mindre fet kortisonkräm modell Cortimyk (receptfri på Apoteket). Skulle detta inte hjälpa, får Du visa upp Dig igen hos Din husläkare.
/ Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 24 juli, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!