Ange ditt sökord

Annons:

Problem med acne och är 22 år

Hej! Nu behöver jag råd vad jag ska göra med min hy. Jag är nu 22 år och har haft problem med finnar sedan jag var 18. Det började när jag var 10 månader på Hawaii och det har blivit bättre men inte bra. Kan det vara solen som gör min hy dålig, det är bara i ansiktet vid kinderna där jag får finnarna? Har prövat med diane nova (p-piller) men det var absolut till ingen hjälp.

Det finns en speciell form av akne som kallas Mallorca-akne. Vid denna typ av akne ses små ofta kliande finnar i ansikte och på bröst som ofta debuterar vid solning, speciellt om man användt feta sololjor. Behandlingen här kan vara svår men är i princip samma som för annan akne. Dock är det riktigt att Diane ej har effekt här eftersom man inte har en hormonell påverkan på talgkörtlarna. Se tidigare frågor och svar om Mallorca-akne.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 25 juni, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: