Ange ditt sökord

Annons:

Prickar på förhuden

Hej!
Det är såhär att min pojkvän fick några små prickar eller blåsor på förhuden som varken kliade eller sprack eller var till några problem. Han gick till en läkare som kallade dem för basillusker. Man kunde t.ex få dem om man använde våta handdukar och att de var ofarliga och försvinner av sig själv.
Men jag undrar vad detta är för åkomma? Vad heter det? Det kan väl inte heta basillusker? Varför får man detta? Är det vanligt?
Hoppas ni kan svara. Tack på förhand.

Hej!
"Basilusker" låter som något ur Pippi Långstrump, och är inte en medicinsk term. Det finns små virusorsakade knottror som heter mollusker, men din beskrivning låter inte som mollusker. Våta handdukar vet jag ej hur de kommer in i bilden.
Den vanligaste orsaken till symtom liknande de du beskriver, är sk balanit dvs en lindrig inflammation på grund av jästsvampen candida. Candida finns normalt på slemhinnor, därför kan man inte kalla det infektion. Ofta självläker detta, ibland kan man använda kräm som tex canesten, cortimyk mfl en vecka. Om det ej går över får han kontakta läkare tex ungdomsmottagning, eller varför inte återigen den som han träffat förut. Det kanske har blivit missförstånd kring diagnosen och ordvalet?!
.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 9 september, 2003 Publicerad: 9 september, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: