Ange ditt sökord

Annons:

Prickar

Jag har fått prickar som kliar. Lokaliserat över magen, låren och överarmarna. Jag har aldrig haft detta tidigare. De är röda med vita ringar omkring. Hur får jag bort det? Jag har använt samma tvål i drygt 7 år och tvättmedel likaså. Dock har jag ett nytt sköljmedel som jag nu inte använder. Men problemet försvinner inte. Jag har köpt linbyxor, kan det vara problemet?

Ge mig råd hur jag ska göra.

Kliande utslag på mage, lår och armar kan bero på många olika orsaker men är mycket sällan orsakat av tvättmedel. Har någon i närheten också klåda? Sprider sig klådan och hur länge har du haft det? Om klådan är värst på natten och någon i omgivningen också har klåda bör man tänka på skabb (se tidigare frågor och svar om detta). Linne ger inte allergi i så fall är det färgen eller tillsatser till tyget men detta är ovanligt och förklarar inte att du har utslag på armarna också.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 13 april, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: