Ange ditt sökord

Annons:

PPP

Har haft ppp sedan 1991. Mina fötter är värst drabbade. Har fått tetracyklin, dermovat salva samt olika cortisonsalvor. Trots detta blir det inte bättre. Nu känner jag mig desperat - vad finns att göra? Under alla dessa år har jag endast varit hos hudläkarn 1 gång därefter på vårdcentralen, allmänläkare. Har ledbesvär varvid jag fått cortisonsprutor. Nu sista tiden har vänster vrist inte velat "lyssna", liksom viker sig. Vad kan man använda för salvor och hur skall jag gå vidare?

Hej!
Du behöver mer aktiv hjälp med din hudsjukdom. PPP kan ibland även förekomma tillsammans med ledbesvär. Lokalbehandlingar som de du nämner, fungerar i högst hälften av fallen. Tetracyklin är inte ett gängse val, och har ju heller inte hjälpt. Det låter som att du behöver medicinera med tabletter en period. FÖrstahandsval är ofta A-vitaminsyra (Neotigason), men även andra immunnedsättande mediciner används i olika fall. De behöver få en remiss till hudspecialist!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 25 maj, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!