Ange ditt sökord

Annons:

PPP

Hejsan!
Jag heter Britt-Marie, är 46 år och har nyligt fått diagnosen PPP av min HC dr.
I en broshyr jag fick av honom sades det att röking var en stor orsak till PPP, även psykisk stress.Nu undrar jag om det kan vara olämpligt att snusa också eller om det bara är rökning jag bör undvika.Jag har slutat röka men inte snusa....
Vänligen,tack....

Svar till signaturen Bollnäs
Just rökning är förknippat med PPP, pustulosis palmo-plantaris som är en hudsjukdom med avgränsade områden på händer och/eller fötter med varblåsor som ej är bakterie-orsakade.
Tyvärr hjälper det ej att sluta röka när man fått hudsjukdomen. Vad jag vet har snusning ej samma betydelse men någon vetenskaplig studie på detta har jag ej sett. Se övrigt Dermatologens patientinformation nr 3.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 12 december, 2001

Liknande frågor

Hud & Hår

Tips för torra händer?

Nu är vintern på ingång och jag får så mycket besvär med torra och spruckna händer. Jag tycker ändå att jag är flitig på det här med att smörja in mig, men handspriten gör det inte heller mycket bättre. Nu har jag även börjat få problem med fnasiga nagelband som spricker. Har du någon nagelbandsolja som du rekommenderar?

Hud & Hår

Problem med mycket förhud

Hej! Jag har väldigt mycket förhud. Dels är det svårt att använda kondom och dels svullnar den ganska ofta efter sex. Jag har kontaktat vårdcentralen om detta men de har inte kunnat ge mig något vettigt svar alls, inte ens vem som ska kontaktas. Så nu undrar jag: vad ska jag göra? Vem kontaktar jag?

Hud & Hår

Kan hund bära på människoskabb?

Kan hund bära på människoskabb? Jag undrar hur man behandlar hunden om familjen drabbats av skabb (människoskabb). Kläder ska tvättas och möbler och mattor tvättas eller vädras i flera dygn. Hur gör man med hunden? Kan den bära skabb som sedan återsmittar?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: