Ange ditt sökord

Annons:

Pormasken

Hej, ni svarar inte på alla frågor man ställer, så jag sätter den i nummerform:
1. Varför är vissa pormaskar vita, svarta, utåt och som gropar?
2. Om man använder uttorkande preparat mot finnar, finnen torkar ut och sen faller av, varför blir det ett ärr efter där den föll av?
3. Kommer ärr gå bort med åren?
4. Vad kan man använda för att pormaskarna sammandrar sig och syns mindre?
5. Är denna sida riktig och inte falsk alltså är dem och deras produkter legitimererade och bevisat testade: - http://www.acnespecialisten.com/

Tack på förhand!

1. En del talgkörtlar är igenpluggade med keratin, dessa syns som vita så kallade slutna komedoner. I en del talgkörtlar bildas pigment i öppningen, ses som mörka prickar ockh kallas öppna komedoner. Mängden talg avgör om det ser ut som en grop i talgkörtelns öppning.
2. Ärr bildas om inflammationen blir så stor i talgkörteln att flera körtlar smälter samman. Man får då en kraftig inflammation som ibland, inte alltid, efterlämnar ärr.
3. Ärren bleknar med tiden men försvinner aldrig helt.
4. A-vitaminsyra (ex.Aberela gel/kräm) drar ihop pormaskarna.
5. På hemsidan du nämner finns inga som helst uppgifter om huruvida produkterna genomgått någon vetenskaplig undersökning vad gäller effekt.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 27 april, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: