Ange ditt sökord

Annons:

Pormaskar + follikuliter

Hej,

Jag har sen innan haft smärre problem med follikuliter som dyker upp då och då men inte i allt för stor utsträckning. Nu har jag fått ett par fettknölar, har fått två i ansiktet. Först dök en upp, när den försvann efter nån månad så dök det upp en till brevid. Jag har också en jättelik knöl som brustit på min ena skinka, jag har haft en liknande där för två år sen. Är dettat nåt jag bör kolla upp? Har varit hos doktorn en gång för likande problem och hon sa att det inte var nånting som var elakartat. Likväl så återkommer knölarna med ojämna mellanrum och nu när man har en i skinkan är det inte direkt skönt att sitta ner. Har ni några råd?

Hej!
Detta kan också vara hidradeniter, en slags djupa bölder i ljumskar och på skinkor (kan även sitta i armhålorna). Du bör söka en hudspecialist för hjälp med detta, man kan både behandla med olika former av antibiotika ibland, och med kirurgisk behandling (koldioxidlaser).
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 19 november, 2003 Publicerad: 19 november, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: