Ange ditt sökord

Annons:

Pormaskar

Hej, jag har tidigare läst många frågor och svar här om pormaskar. Jag har själv haft problem med pormaskar fräsmst på näsan så långt tillbaka jag kan minnas, annars har jag fin hy för övrigt. Pormaskarna har varit ett STORT problem genom mitt liv, jag har skämts för det jättemycket, i min tidigare ålder vågade jag aldrig titta upp på folk för att de då kanske såg mina porer. Jag har försökt med jättemycket olika receptfria produkter (Aco acnelösning, acnegel, täckstift mm) men inget hjälper?
Först och främst vill jag veta hur jag ska rengöra min hy, nu använder jag Aco tvättkräm och efter det Aco ansiktvatten, är det bra?
Vad ska jag smörja på pormaskarna för att få det bättre, är det värt att testa något medel som stioxyl, basiron eller liknande? Läste att ni rekommenderar A-vitaminsyra för pormaskar men det är ju receptbelagt och då ska man få en läkare att skriva ut det, väntetiderna på hud är väl inte de kortaste.
Vad ska jag göra?
Tacksam för svar. Tack på förhand!

Hej!
Tvättkrämer och liknande har ingen särskild effekt på pormaskar. A-vitaminsyra är ofta edffektivt, det kan skrivas ut av allmänläkare om väntetiderna är långa hos hudläkare.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 4 maj, 2003 Publicerad: 4 maj, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: