Ange ditt sökord

Annons:

Pluppar på penis

Hejsan!

Jag har fått underliga pluppar på min penis. Jag har varit på en ungdomsmottagning och sjuksköterskan där testade för kondylom genom att stryka på ättika, vilket inte gav utslag. I övrigt kunde hon inte uttala sig om vad det kunde vara.

Plupparna varierar i storlek, form och färg. De sitter från gränsen till pungen upp till ungefär en cm från ollonet. De är ungefär 10-15 till antalet och sitter delvis ensamma och delvis i grupper (om 2-3 st). Vissa är hudfärgade, andra lite mörkare och ytterligare andra mer åt det rosa hållet. Formen varierar från knappnålsstora bollar till bara ett litet veck, som en liten hudvägg som sticker upp ungefär. Vissa pluppar är dock bara små, små kulor.

Den första dök upp för uppskattningsvis drygt ett år sedan, och sedan har det bara blivit fler och fler. Jag tycker det verkar som att nytillkommandet har accelererat. Tyvärr (?) har jag inte kunnat låta bli att ta bort 3-4 st på eget bevåg, vilket tycks ha lyckats ganska bra. De verkar inte ha återkommit på de platserna.

Jag skulle vilja säga att jag är säker på att det inte handlar om förstorade talgkörtlar, eftersom de delvis sitter där det i övrigt inte finns sådana. Dessutom borde väl sköterskan på undomsmottagningen reagerat på det?

Hej!
Detta kan vara flera saker: Mollusker? Plana vårtor? Lichen nitidus (en ganska ovanlig, inflammationssjukdom i huden, ofarlig)? Eftersom det kommer mer bör du söka läkare (finns väl också en på ungdomsmottagningen) för bedömning.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: