Ange ditt sökord

Annons:

Platta skärmar och hudirritationer

Detta är ingen fråga utan mer information till Filippa Nyberg.
Läste svaret från Filippa angående försämring av eksem beroende på bildskärmar.
I december böts min bildrörsskärm ut mot en platt TFT-skärm vilket orsakade relativt svåra irritationer i ansiktet, klåda, avfjällning och rodnad. När jag böt tillbaka till den gamla bildrörskärmen efter julledigheten slapp jag obehagen. Vad värre är att jag nu verkar vara sensibiliserad så att jag bl.a. reagerar på lysrör. Jag har tidigare inte haft hudbesvär i ansiktet men har annan lindrig allergi.

Hej!
Information tillbaka: Om du önskar utredning av dina hudbesvär, så finns särskild kunskap om bildskärmars betydelse mm tex vid Yrkes- och miljömedicinska enheten, KUS i Solna. Att synligt ljus (tex i lysrör) kan påverka huden på olika sätt, har visats i vetenskapliga studier på senare år. Kanske kan det vara av nytta i ditt fall att göra en utredning avseende ljuskänslighet och kontaktallergi. Isåfall behöver du remiss till hduspecialist.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 8 mars, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!