Ange ditt sökord

Annons:

Plötsliga utslag, rosa vätskefyllda blåsor som sitter i grupp

Hejsan!

Häromdagen när jag stod framför badrumsspegeln upptäckte jag plötsligt att jag fått något slags utslag strax under ena bröstet. Det är ca 25 st små (1-2 mm), rosa vätskefyllda blåsor som sitter som i en grupp, i ett område stort som en enkrona ungefär. När man kommer åt utslagen så kliar det något fruktansvärt. Jag har inte fått några utslag någon annanstans.
Det lustiga var att utslagen kom så plötsligt – ena dagen ingenting, andra fullt med blåsor – och jag märkte det inte innan jag såg mig i spegeln.

Dagarna innan hade jag haft på mig en tröja av ull/polyester utan något under. Kan det vara orsaken till utslagen, dvs kan det vara någon sorts kontakteksem? Eller kan det vara något virus? Är “atopiker” sedan barnsben, men har aldrig fått utslag liknande detta förut.

Det kan vara någon form av kontakteksem som yttrar sig som kliande blåsor. Även herpes simplex, en virusinfektion kan ge en samlad grupp av blåsor. Atopiker har ökad risk att få herpes simplex i huden.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: