Ange ditt sökord

Annons:

Plöslig klåda, men förbättring av eksemet

Står inför en jobbig situation, och jag har aldrig läst eller hört talas om någon med samma problem.
Har i ett halvår haft torra,röda, mycket fjällande eksem i ansiktet och jag har misstänkt att det är seborroriskt eksem (trodde min läkare också), men det har aldrig kliat särskilt mycket, förutom då och då.
Brukar behandla det med enbart Propyless, och symtomen går då upp och ner, ibland bättre, ibland sämre.
Nu har jag i vecka testat några produkter från Mary Kay, och min hud har aldrig varit lika len, mjuk och fin. Men problemet är att det kliar mer nu än det någonsin gjort!
Fattar ingenting, och vill inte sluta använda det heller för det hjälper verkligen mot det torra.
Borde jag testa något klådstillande såsom tabletter?
Är det egentligen kanske ett eksem pga allergi?
Har länge haft problem med rinnande, irriterade ögon, snuva och nässelutslag då och då.
Hjälp?

Hej!
De symptom du nämner i slutet kan vara atopiska, dvs "hösnuva", som ju ofta är kopplat till eksem eller iallafall en torr och lätt kliande "känslig" hud. Dina symptom behöver inte bero på allergi, särskilt eftersom du nämner att det inte längre syns något på huden. Seborroiskt eksem kliar oftast inte särskilt mycket, och kan också stämma med det du beskriver. Preparatet du nämner är inte ett läkemedel och kan inte bedömas ur effektivitets- eller säkerhetssynpunkt av oss. Eftersom du nu kan konstatera att du blir bättre men inte helt bra av en mjukgörande kräm, kanske du ska pröva någon annan sådan, du kan välja bland flera i Apotekets sortiment. En tanke kan också vara att du är en "stinger". "Stinging" är ett fenomen som studerats på senare år vid olika ansiktsdermatoser tex rosacea. Det utgörs av att det sticker och bränner i huden hos vissa personer av olika yttre påverkan, tex vissa krämer, upphettning etc. Man vet inte riktigt vad detta betyder, men det anses ha med hudens nervändar att göra och kan alltså vara kopplat till stress.
MVH
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 15 januari, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!