Ange ditt sökord

Annons:

Pityriasis Versicolor

Hej!
Jag har läst här att flera personer verkar haft problem med Pityriasis Versicolor. Jag ställde några frågor för några månader sedan och jag verkar vara på bättringsvägen nu efter nästan 7 månader. Jag provade ALLT! Sökte på en million webbsidor och hittade hur mkt info som helst men inget hjälpte. Var i kontakt med minst 3 läkare över internet och alla sa olika saker. Provade Selsun över natten, 5 min efter dush, ketokonazol-shampo, Lamisil (funkade ganska bra), Pevaryl, slutade äta vitt bröd, socker, scrubbade, och liknande men det gick liksom aldrig bort helt (och har inte gjort än). Man måste bara ge det tid har jag kommit fram till. Var till doktorn nyligen och fick reda på att det inte fanns ngn som helst aktivitet längre och att jästsvampen var borta. Har dock torkat ut huden mkt efter allt det här så nu använder jag propyless och huden känns och ser MKT bättre!
Det jag hade i ansiktet gick helt bort efter att jag slutade med allt uttorkande och började smörja in mig noga.
Bara lite tips till er andra! Jag vet hur jobbigt det är men man måste bara ge det tid.
MVH Jenny

Svar till signaturen Jenny
Hej Jenny! Roligt att du nu äntligen blivit av med dina besvär och många läsare har säkert hjälp av dina råd. Precis som jag skrev i tidigare svar kvarstår ofta ljusa områden på huden även när den aktiva jästsvampen är borta och detta tar lång tid att jämna ut. Dessutom är det riktigt att behandlingen torkar ut huden så man måste smörja med mjukgörande lång tid.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 19 juni, 2002 Publicerad: 19 juni, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: