Ange ditt sökord

Annons:

Pityriasis versicolor

Hej.
Jag har Pityriasis versicolor och har behandlat det med Fungoal i Mars enligt anvisningar. Mina (mörka) fläckar har inte blivit mycket bättre och jag vet att det tar tid innan de försvinner. Finns det något jag kan göra/använda för att påskynda det? Finns det en risk att fläckarna ALDRIG kommer att gå bort? Läste det på en utländsk webbsida att om man har låtit det vara obehandlat för länge, så kan fläckarna bli kvar permanent. Stämmer det?

Den jästsvamp som orsakar pityriasis vesicolor stör den normala pigmentbildningen i huden men det är mycket ovanligt att pigmentbildningen skadas permanent. Om man har en speciell form av P.versicolor med mycket kraftig inflammation kan det möjligen tänkas bli bestående ojämnheter i pigmentet, men detta är mycket ovanligt. När jästsvampen är borta jämnar pigmentet ut sig så småningom. Man kan påskynda detta genom att sola.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 22 juni, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: