Ange ditt sökord

Annons:

Pityriasis rosea på insidan av låret?

Hej!
Jag är 24 år och har fått utslag på insidan av ena låret + buken. Utslagen är runda och upp till 2 cm i diameter. De varierar lite i färg, allt från rosa till starkt röda. De kliar inte, utan känns lite som skavsår när man rör dem.
När jag pratade med disktriktssköterskan trodde hon det var ringorm eller någon annan svamp och föreslog behandling med Pevarylkräm. Efter att ha gjort det i två veckor har jag inte sett någon förbättring. Tvärtom har utslagen nu även spridit sig till det vänstra låret samt penis.
Är det möjligt att det kan vara Pityriasis rosea, trots att det sitter på låret? Kan det vara något annat?

Tack!

Pityriasis rosea brukar sitta mest över bål och rygg, i mer ovanliga fall kan det sitta bara på låren. Det brukar dock från början vara symmetriskt vilket i någon mån talar mot denna diagnos hos dig då det lång tid tydligen var ensidigt. Utslagen är ofta brunrosa, inte så skarpt röda som du beskriver. Utslag på själva penis är mycket ovanligt vid PR. Det finns många andra hudsjukdomar som kan ha röda/rosa utslag i detta område.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: