Ange ditt sökord

Annons:

Pityriasis rosea

Hej! Jag heter Annika
vad beror det på att man får utslagen?(dom försvann efter cortisonsalva under en 4 veckors period när jag var sjukskriven.När jag började arbeta kom dom tillbaks. stress?

Svar till signaturen af.
Pityriasis rosea är troligen en virussjudom trots att man ej kunnat påvisa virus ännu. I Dermatologens patientinformation nr 23 står det precis beskrivet vad vi idag vet om pityriasis rosea. Utslagen sitter kvar 6-8 veckor oavsett behandling och försvinner därefter. De kommer ej tillbaka. Det finns andra hudsjukdomar som kan likna pityriasis rosea men har ett mer långdraget förlopp. Om utslagen är kvar eller kommer tillbaka efter 8 veckor bör du söka läkare för att få en ny bedömning.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 4 juni, 2001 Publicerad: 4 juni, 2001

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: