Ange ditt sökord

Annons:

Pillerbehandling mot eksem

Hej jag har haft eksem hela livet och jag vet hur jag ska behandla den. Men jag tycker inte det räcker! Visst, salvorna funkar men det är jobbigt att behöva smörja in sig jämt och det ger inte så snabb effekt. Grejen är den att förut fick jag en hudinfektion och fick piller utskrivna. Kommer inte ihåg namnet på pillerna men det var små genomskinliga plastkapslar med små vita kulor i. Det hjälpte inte bara mot hudinfektionen utan tog bort alla former av eksem från hela min kropp! Finns det möjlighet att man kan få sådana kurer utan att ha hudinfektion? Det är ju rena mirakelpiller, eller kan det vara farligt? Tacksam för svar!

Hej!
Det du beskriver är ett ganska vanligt fenomen, att ett infekterat eksem "vänder" väldigt snabbt när man behandlat infektionen. För att underhålla det goda resultatet, behövs fortsatt smörjning med kortisonkrämer en längre period. Det är ju mest troligt att du fick rena antibiotikatabletter, och det kan du säkert få igen om eksemet visar tecken till infektion. Sådana tecken kan vara tilltagande klåda och ökad utbredning av eksemet. Man kan inte behandla längre tider med antibiotika för eksem, det är varken bra för magen, ekologin (bakterieresistens!) eller skattebetalarna! Det viktigaste för dig är att lära dig känna igen tecken till att eksemet är infekterat, och att då söka helst den läkare som känner dig, för behandling.
"Mirakelpiller" skulle också kunna vara Cyklosporin (Sandimmun) som är ett starkt,immunhämmande medel som mycket snabbt får bort klådan och förbättrar eksemet.
Eftersom behandlingen var så bra för dig, är det av intresse för din behandlande läkare att veta det och jag föreslår att du tar kontakt med läkaren för diskussion om ev upprepning av behandlingen vb.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 13 augusti, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!