Ange ditt sökord

Annons:

Pillerbehandling mot eksem

Hej jag har haft eksem hela livet och jag vet hur jag ska behandla den. Men jag tycker inte det räcker! Visst, salvorna funkar men det är jobbigt att behöva smörja in sig jämt och det ger inte så snabb effekt. Grejen är den att förut fick jag en hudinfektion och fick piller utskrivna. Kommer inte ihåg namnet på pillerna men det var små genomskinliga plastkapslar med små vita kulor i. Det hjälpte inte bara mot hudinfektionen utan tog bort alla former av eksem från hela min kropp! Finns det möjlighet att man kan få sådana kurer utan att ha hudinfektion? Det är ju rena mirakelpiller, eller kan det vara farligt? Tacksam för svar!

Hej!
Det du beskriver är ett ganska vanligt fenomen, att ett infekterat eksem "vänder" väldigt snabbt när man behandlat infektionen. För att underhålla det goda resultatet, behövs fortsatt smörjning med kortisonkrämer en längre period. Det är ju mest troligt att du fick rena antibiotikatabletter, och det kan du säkert få igen om eksemet visar tecken till infektion. Sådana tecken kan vara tilltagande klåda och ökad utbredning av eksemet. Man kan inte behandla längre tider med antibiotika för eksem, det är varken bra för magen, ekologin (bakterieresistens!) eller skattebetalarna! Det viktigaste för dig är att lära dig känna igen tecken till att eksemet är infekterat, och att då söka helst den läkare som känner dig, för behandling.
"Mirakelpiller" skulle också kunna vara Cyklosporin (Sandimmun) som är ett starkt,immunhämmande medel som mycket snabbt får bort klådan och förbättrar eksemet.
Eftersom behandlingen var så bra för dig, är det av intresse för din behandlande läkare att veta det och jag föreslår att du tar kontakt med läkaren för diskussion om ev upprepning av behandlingen vb.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 13 augusti, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: