Ange ditt sökord

Annons:

Pigmentförändring efter differin

Hej! Jag använde differin under högsommaren nu och dum som jag var hade jag på differin under solning. Nu har vissa hudpartier där jag använde differin blivit svagt vita. Det är inte så att allt pigment är borta, men det ser lite ojämt ut.
Försvinner det och kan jag sola nu när jag snart skall på semester?

Det var mest i pannan som jag använde differin för jag hade pormaskar. Nu är det flesta borta men jag har fått massor vid näsan och på näsa. Kan jag börja med differin på dessa ställen nu och tror du att det hjälper?
Försvinner även de pormaskar som är svarta?

Vore tacksam för svar.

Hej!
Ja det kan bero på användandet av Differin att pigemntet förskjuts. Det bör rätta till sig nästa gång du blir brun. Om Differin haft en bra effekt på ett ställe i ansiktet, är det troligt att det har det även på andra områden. De svarta pormaskarna blir svart gör att "pluggen" i dem har haft kontakt med syre och då oxideras. De är öppna mot ytan och brukar snarast vara lättare att bli av med än de vita, slutna pormaskarna.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: