Ange ditt sökord

Annons:

Petibelle

Hej!
Jag bor tillfälligt i Tyskland, och här finns ett p-piller som heter Petibelle, som påstås vara bra mot acne, samtidigt som testpersonerna gick ner i genomsnitt 2 kg istället för som brukligt är gå upp i vikt. Finns detta p-piller i Sverige och vad heter det då?
Undrar även om Diane är godkänt i Tyskland, och under vilket namn det säljs. Jag är 33 år och lider oerhört av akne i ansiktet. Jag känner mig aldrig vacker, och har nu bestämt mig för att plocka ut min kopparspiral och äta p-piller igen som jag gjorde före barnen kom till världen.
Tack på förhand!
Mvh
Katarina

Hej! Ursäkta sent svar, men vi har letat efter de uppgifter du söker. Petibelle inehåller Drosiperon och etinylöstradiol, just den kombinationen finner jag ej i svanska FASS. Betr Diane kan Du kontakta Schering AB för information. Schering-Plough säljer inga preventivmedel.
Allmänt kan man säga att det finns även andra p-piller som förknippas med viktökning hos en del kvinnor, medan andra minskar i vikt under behandlingen.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 8 maj, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: