Ange ditt sökord

Annons:

Permanent röd i ansiktet

Jag har försökt att läsa de tidigare frågorna gällande detta problem, men tycker inte att jag har kommit fram till något svar. Jag är alltid röd om näsa och kinder och det har jag varit sedan jag var liten (är nu 25). Har fått för mig att det är ytliga blodkärl som orsakar detta. Finns det något som man kan göra för att få bort denna permanenta rodnad i ansiktet? Har läst om rosacea och att man då också blir röd och att det kan bildas ytliga blodkärl. Det föreslås då också tabletter och diverse krämer som ska "bota" denna hussjukdom och då även rodnaden på sikt. Kan man använda en sådan behandlig för att lindra min rodnad, även om jag inte har rosacea? Eller kan det vara så att jag har rosacea, jag har ju liksom inga utslag eller liknande..?
Någonting måste det väl gå att göra?
JÄTTEGLAD för ett litet svar!

Svar till Bekymrad
Om du har varit röd i huden på näsa och kinder sedan du var barn, kan det inte vara Rosacea. I hudsjukdomen Rosacea ingår efter en tids sjukdom även röda knottror(papler) och varblåsor(pustler). Det finns en ovanlig variant av keratosis pilaris med rodnad i ansiktet som ses hos små barn. Detta kan möjligen behandlas med färglaser men det är mycket svårt att säga, om man inte ser hur det ser ut. Har du varit hos hudläkare? Du bör inte behandla med tabletter och kräm mot rosacea, det lär inte hjälpa.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 20 september, 2002 Publicerad: 20 september, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: