Ange ditt sökord

Annons:

Perioral dermatit i samband med ansiktsbehandling

C:a 8-10 timar efter en klassisk ansiktsbehandling fick jag en enorm reaktion på och under näsan, runt munnen och halsen. Reaktionen yttrade sig i form av rodnad, knottror, blåsor, klåda och sveda. Besökte en läkare efter tre dygn då blåsorna fortfarande fanns kvar och han konstaterade perioral dermatit. Läkaren ordinerade Fucidin kräm samt Tetralysal kapslar. Började använda Fucidinkrämen och reaktionen har avtagit drastiskt sedan fjärde dagen efter reaktionen. Jag är inte så säker på att detta beror så mycket på krämen. Jag gjorde en liknande ansiktsbehandling för ett år sedan vilket gav en liten reaktion av knottror på haka och näsa. Den gången försvann det på några dagar och jag har inte haft tillstymmelsen till problem förrän nu. Jag har i vanliga fall ingen “problem hy” och ställer mig mycket frågande till hur detta kan ha uppkommit så snabbt och kraftigt efter en ansiktsbehandling. När jag läser om perioral dermatit verkar det som att det tar tid att behandla och bli av med men mina problem verkar redan vara på väg att försvinna efter 7 dagar, hur kan det komma sig?

På din beskrivning låter det mer som en akut allergisk reaktion med blåsor, rodnad och klåda. Allergiskt kontakteksem brukar också snabbt lugna sig när kontakten upphört med ämnet som orsakat allergin. Jag tycker du bör undvika denna typ av klassisk ansiktsbehandling i framtiden då reaktionen tydligen blivit allt värre.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 8 januari, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: