Ange ditt sökord

Annons:

Perioral dermatit – hur lång tid innan Tetralysal börjar verka?

Hej,

Jag har fått diagnosen perioral dermatit. Åkomman kom smygande under sommaren, jag visste inte vad de röda fläckarna och sedermera de röda “småbullarna” i huden var. Jag har också fått små varplitor i det infekterade området. Tvärs emot vad jag borde ha gjort (inser jag nu) behandlade jag med cortison, sminkade flitigt på den inflammerade huden, irriterade det hela ytterligare genom att ivrigt tvätta bort hudflagor.

För en vecka sedan gick jag till läkaren eftersom jag på denna sajt hittat information som ledde mig att tro att min åkomma var just perioral dermatit. Mycket riktigt, läkaren bekräftade denna diagnos och sedan en vecka äter jag Tetralysal. Eksemet har ännu inte blivit bättre, istället har det spritt sig ytterligare och jag är förtvivlad då jag insett att jag inte kan gå till jobbet och se ut så här (hittills har jag ju sminkat över, men detta har ju ytterligare förvärrat tillståndet). Jag har därför beslutat att ge detta en ärlig chans att bli bättre, genom att sjukskriva mig, stressa ner, och absolut inte försöka täcka över med smink, “överrengöra” o dyl. Det jag nu undrar är hur lång tid det tar innan Tetralysalet börjar verka?! Jag kan inte vara sjukskriven hur länge som helst för detta, men som tillståndet är just nu kan jag inte gå utanför dörren. Hur länge måste jag vänta innan det vänder?! Blir effekten av Tetralysalen bättre vid högre dos (är ordinerad 2 om dagen men kommer att diskutera detta med min läkare.

Vore ytterst tacksam för svar på denna fråga. Är väldigt desperat just nu och panikslagen vid tanken på att detta inte kommer att bli bättre snart. Finns det något ljus i mörkret?

Effekten av Tetralysal vid perioral dermatit brukar komma efter 3-4 veckor. Om du under lång tid före diagnosen felaktigt smörjt med kortisonkräm kan man se en besvärlig uppblossning när man slutar med detta och påbörjar rätt behandling som du nu fått. Då kan det dröja 5-6 veckor innan förbättring. Det lönar sig inte att höja dosen, effekten blir ej bättre.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: