Ange ditt sökord

Annons:

Perioral dermatit

Hej. Har fått besked att jag fått hudsjukdomen perioral dermatit. Ätit tetracyklin c:a 3mån förra året. Har fått tillbaka mina utslag runt munnen.
Fick tetracyklin igen. Vad är denna sjukdom egentligen, och hur påverkar tetracyklinet?
Tack/Veronica.

Svar till signaturen veronica.
I dermatologens patientinformation kan du läsa om perioral dermatit. Man vet faktiskt inte riktigt varför tetracyklin hjälper så bra, men detta läkemedel har andra verkningsmekanismer än den rent antibakteriella, den hämmar också hudens inflammatoriska reaktion. Orsaken till perioral dermatit som är en "släkting" till rosacea känner vi inte till.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 8 augusti, 2001

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur undviker jag fästingbett?

Förra året köpte vi sommarhus och vi upplever att vi har en hel del fästingar i området. Vi är TBE-vaccinerade men det löser ju inte betten. Min fråga är därför – hur undviker vi bäst att få bett?

Hud & Hår

Hur hög SPF behöver jag ha?

Hur hög SPF bör man använda för att garantera att man är skyddad hela sommaren?

Hud & Hår

Är det skadligt med fotmask?

Jag skulle vilja använda en exfolierande fotmask för mina torra fötter så de är lena och fina lagom till sommaren. Jag har dock läst recensioner som menar att det skadar fötterna i längden, är detta sant? Vad skulle jag i så fall kunna använda istället?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: