Ange ditt sökord

Annons:

Perioral dermatit

Har av en hudläkare fått diagnosen perioral dermatit. Har tidigare fått behandling av min husläkare med Baktroban-salva samt Fucudin-tabletter – 1*2 i 10 dagar – då han trodde att det rörde sig om någon form av staphylococc-infektion. Besvären är nu lindrigare än innan behandlingen som min husläkare ordinerade, kan dessa preparat ha något med detta att göra?Är orolig att besvären skall blossa upp för fullt på nytt. Skall nu påbörja behandling med metronizadolkräm. Hur snart kan man se effekt av denna behandling? Hur stor är risken för återfall (låter ej så hoppfullt efter att ha läst tidigare inlägg angående denna åkomma)
Tacksam för ett svar!

Hej!
Perioral dermatit är fortfarande delvis outforskat vad gäller orsaker, försämrande faktorer mm. Det är inte säkert att de preparat du använt, gjort varken från eller till. Kortisonsalvor i ansiktet kan provocera fram perioral dermatit. Metronidazolkräm kan ha effekt, men om det inte hjälper bör du diskutera med din läkare om tetracyklinbehandling som ofta ges i 6 veckor och har bra effekt. Podermatit kan komma tillbaka, men svarar även denna gång på behandling oftast.
Du kan läsa om perioral dermatit i dermatologens patientinformation på hemsidan.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 31 oktober, 2003 Publicerad: 31 oktober, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: