Ange ditt sökord

Annons:

Perioral dermatit

Hej!
Jag är en tjej på 22 år som har problem med Perioral dermatit.
Jag har varit hos hudläkare 2 gånger, första gången år 2000 och andra gången 2001. Båda gångerna fick jag en tre månaders kur med Erymax. Tabletterna hjälper ett tag men inom ett år är besvären tillbaka i full skala över hela ansiktet. Har även använt kortisonkrämen Elocon 0,1 när utslagen varit riktigt uppblossade. Finns det inget annat man kan göra, eller bör jag gå till en annan hudläkare? Huden kan vara helt slät när jag lägger mig, men full av utslag när jag vaknar. Har även under det senaste året fått väldigt mycket pormaskar, har detta ett samband?
Tacksam för svar!

Svar till Elisabeth.Ibland händer det att en antibiotikakur behöver upprepas om besvären kommer tillbaka. Däremot är det helt felaktigt att behandla med Elocon som är en stark kortisonkräm i ansiktet!!! Denna behandling kan i sig framkalla perioral dermatit.
Pormaskar ses inte vid perioral dermatit.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 17 oktober, 2002 Publicerad: 17 oktober, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: