Ange ditt sökord

Annons:

Perioral dermatit

Hej!
Jag fick diagnosen perioral dermatit för ca ett och ett halvt år sedan, jag åt då tetracyklintabletter och använde skinoren creme under en ganska lång period. Det blev bättre och jag slutade med behandlingen. Nu har jag börjat få mycket “finnar” igen vilket jag tycker är väldigt jobbigt, de röda utslagen är som vanligt och varierar väldigt från dag till dag. Ska jag påbörja en ny behandling? Kommer denna ta lika lång tid som den första?
Skulle vilja ha tips på någon bra rengöringsprodukt och en fuktkräm som är bra då man har så känslig hud (men helst inga feta produkter då jag har ganska mycket finnar).
Tack på förhand!

Hej!
Just vid perioral dermatit är antagligen smörjande en del av bakgrunden till att man får utslagen. Det är därför viktigt att inte smörja "i onödan" dvs behöver du verkligen en fuktkräm? Det första du bör göra är att åter söka din hudläkare och diskutera diagnos och behandling. Kanske kan man byta ut Skinoren till någon annan kräm/ingen kräm alls och på det sättet få lite mer permanent resultat av behandlingen.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: