Ange ditt sökord

Annons:

Percing

Har en tös på 15 år som tjatar om att pierca sig i naveln eller näsan. Nu hör till saken att sen två år tillbaka har hon börjat reagera på nickel, hon får utslag på magen efter bältet och klåda på örnibbarna om hon använder oäkta örhängen. Även klåda i händerna om hon håller i småpengar, vi har inte gått på någon utredning, när hon var liten reagerade hon på gräs (klåda och blåsor under fötterna). Vinbär får hon klåda av i halsen. Dessa symtom kommer och går. Ibland händer inget på flera månader... Vågar jag låta henne pierca sig? Jag är orolig att en piercing ska starta en svårare allergi.

Hej!
Det du beskriver räcker gott till att göra bedömningen att hon lider av nickelallergi (vanligt i befolkningen och särskilt hos kvinnor). Din oro för att göra hål på huden och sätta in metallföremål som vid piercing, tycker jag är helt adekvat. Det finns risk att symptomen försämras, det är alltid svårt att garantera att metallen är helt nickelfri tex. Instämmer alltså i att man avråder från piercing särskilt i detta fall (det finns ju förstås inte heller i andra fall någon medicinsk anledning att uppmuntra någon att pierca sig! biverkningar kan ju förutom kontaktallergi, också vara infektioner och andra skador).
FN

Läs mer om allergier på www.allergi.nu

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 12 februari, 2006

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!