Ange ditt sökord

Annons:

PCO och akne!

Hej!
Jag har akne och har nu också fått reda på att jag har PCO-syndrom. Vad jag förstår så kan aknen vara symtom på PCO-syndromet. Kommer jag alltså ha akne hela livet då eller kommer aknen gå bort? Hur behandlar man bäst aknen? Skulle Roaccutan kunna läka ut även min akne? Har haft akne sedan 13 års ålder. Ätit p-piller sedan 15 års ålder, först Desolett och sedan Diane. Aknen har varit väldigt lindrig de senaste åren. Ett par månader efter att jag slutat med Diane så flammade mitt ansikte upp ordentligt med akne. Jag fick stora ömmande innebrännare längs käkbenen, ner på halsen och upp på kinderna. Jag har aldrig sett ut så innan. Delvis har min akne inte varit lokaliserad på de ställena och jag har aldrig haft så mycket innan. Till och med min omgivning reagerade och tyckte jag skulle ta kontakt med läkare för det såg förskräckligt ut. Jag försöker nu bli gravid och känner mig väldigt tveksam till att börja med p-piller efter min graviditet då jag är rädd att mitt ansikte ska råka ut för samma sak om jag slutar med p-pillerna igen senare om jag skulle vilja ha barn igen.

Om du planerar graviditet kan du ju inte behandla med Roaccutan som är fosterskadande. Om du inte vill börja med Diane igen som hjälpt dig bra, återstår ju tetracykliner vid så pass besvärlig akne som du beskriver.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: