Ange ditt sökord

Annons:

Paraffin

Hejsan! Jag har letat efter en bra hudcreme till mitt torra ansikte. Nu har jag äntligen hittat en men läste idag på en sajt att man aldrig ska köpa cremer som innehåller Paraffin (tror jag det hette) för det är bara billigt fett som inte bör användas i ansiktet? Stämmer detta? Vore bra att veta för denna creme jag köpt innehåller nämligen just det.
Tack på förhand!

Hej!
Det är ganska vanligt att lite fetare hudkrämer innehåller paraffin som en del av basen. Paraffin är ofarligt och ingår inte bland de vanligaste krämingredienser som kan ge kontaktallergier (tex parfymämnen, konserveringsämnen däremot är vanliga orsaker till kontaktallergi).
Det är alltid svårt att få fram exakta innehållet i olika krämer, och för att verkligen kunna värdera inehållet i en produkt måste man vara ganska insatt i kemi. Om krämen fungerar för dig så är det en bra kräm.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 29 december, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: