Ange ditt sökord

Annons:

P-piller

Hej! Är en 36-årig kvinna som har ätit Yasmine i ca ett och ett halvt år. I december förra året bestämde jag mig för att sluta med p-piller på en kompis inrådan. Mycket omgående fick jag dålig hy och började tappa mycket hår. Jag stod ut i några månader men bestämde mig för att börja ta mina p-piller igen. Huden förbättrades på några veckor men håravfallet består. Jag tappar, tappar och tappar. Jag håller på att bli tokig. Jag har varit hos flera olika hudläkare och tagit alla nödvändiga blodprover, men allt är normalt. Mina frågor är;
Hur länge kan detta fortsätta?
Dör hårsäckarna?
Ska jag byta p-piller?

Jag tycker inte att någon har tagit mig riktigt på allvar. Snälla ge mig något råd.

Med vänliga hälsningar,
Kvinna 36 år

Hej!
Det låter som diffust håravfall, och det är vanligt samt leder i stort sett aldrig till hårlöshet hos kvinnor, vilket kan vara en liten tröst kanske!
Det är inte någon säker koppling till p-piller, och om alla prover varit normala så kan man inte tillägga så mycket från medicinskt håll. Om det inte går över inom förväntad tid, så får du åter kontakta någon av de läkare du har träffat i samband med håravfallet!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 24 september, 2003 Publicerad: 24 september, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: