Ange ditt sökord

Annons:

P-piller torkar ut huden

Hej!

Jag har märkt att när jag börjat äta p-piller igen efter ett uppehåll att min hud blivit väldigt torr och irriterad. När jag tänker tillbaka har mina besvär med torr hud och eksem alltid uppkommit under de perioder då jag har ätit p-piller. Annars har jag normal eller något torr hud men när jag äter p-piller blir det olidligt.

Finns det någon sådan känd bieffekt? Min barnmorska hade aldrig hört talas om det. Finns det något p-piller som passar bättre om man får dessa problem, eller kommer denna effekt alltid uppstå om man använder ett hormonellt preventivmedel?
Tacksam för svar.

Jag har faktiskt heller aldrig hört talas om denna biverkan. Klåda kan uppkomma av olika typer av hormonbehandling, även p-piller, men denna klåda beror inte på torr hud. Jag kan inte heller ge råd om någon sort som ej ger denna biverkan, man måste nog pröva i så fall.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 27 april, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!