Ange ditt sökord

Annons:

P-piller och pigmentfläckar

Hej! Tack för alla uttömmande svar ni har lämnat på tidigare frågor kring melasma/kloasma. Även jag har fått fläckar i ansiktet, runt ögonen, i pannan och på överläppen och har mått ganska dåligt över detta. Jag blev så glad då jag hittade denna sida på nätet, då min gynekolog (kommer att byta så snart som möjligt) ansåg att det här med “lite fläckar i ansiktet” inte var något problem. Jag har nu bestämt mig för att helt sluta med p-piller (Neovletta) och undrar hur snart fläckarna kommer att försvinna om jag inte utsätter ansiktet för soljus eller solarieljus (det är andra sommaren jag har haft fläckarna)? Sedan funderar jag också på om jag nu kommer att börja tappa mitt hår igen? Jag åt Desolette för ett cirka 4 år sedan och då jag slutade med dessa tappade jag väldigt mycket hår under cirka ett halvår.

Tack för dina vänliga ord om vår hemsida. Det är roligt att höra att man kan få hjälp av våra synpunkter. Vår strävan är ju att försöka svara mer allmänt så att många kan känna igen sig och vi undviker därför alltför personliga detaljerade svar om enskilda ordinationer. Vi kommenterar inte heller enskilda läkares ordinationer.
Nu till din fråga. Tyvärr finns risk att melasman kvarstår trots att du slutar med p-piller. Bäst chans att få bort den är just att helt undvika sol. Det är inte alls säkert att perioden med håravfall upprepas.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: