Ange ditt sökord

Annons:

Ovanligt varm hud

Jag har problem sen flera år tillbaka med för varm hud. Jag vet inte exakt om det är det som är problemet, men jag kan i princip inte gå igenom en dag utan min kropp blir väldigt varm och jag börjar svettas direkt. Det räcker med att jag bara sätter på mig en tröja, och även om det är kallt ute så börjar jag känna mig väldigt varm. Jag förstår inte vad det beror på, jag tvättar mig ordentligt varje dag innan jag går till jobbet. Det kan inte heller bero på mina kläder eftersom samma sak händer även med helt nytvättade kläder. Det börjar bli ett socialt problem eftersom det luktar även när jag blir varm. Vad ska jag göra? Hjälp!

Det är mycket svårt att säga vad detta kan bero på i ditt fall då jag inte vet din ålder eller kön. Föreslår ett besök hos husläkaren för att utesluta rubbning av sköldkörteln eller andra bakomliggande orsaker.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 10 maj, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: