Ange ditt sökord

Annons:

Otroligt torra händer

Hej, jag heter Mikael.
Jag har torra händer, handflatorna är mycket torra och på fingerlederna så finns det sprickor. Jag har även så svårt att få bukt med dessa torra händer. Kan jag ta bort de fula "kratrarna" som finns i handflator, på fingerspetsarna och runt naglar? Är det en typ av svårt eksem? Kan jag få ett tips på hur jag kan få tillbaka mina normala händer som jag alltid haft förut? Så vitt jag vet har min mormor haft ett slags svårt eksem. Jag är rädd att jag ärvt detta eksem. På övriga kroppen har jag inget alls.
Tack för er hjälp.
Med vänliga hälsningar,
Mikael

Har Du inte haft torra händer tidigare, borde Du haft någonting uttorkande för Dig, som gjort händerna torra? Tvättat händerna oftare nu än tidigare, arbetat med uttorkande ämnen eller lösningsmedel? Börjar man få problem ska man sluta med allt som kan försämra huden inkl frekvent duschande. Grundbehandlingen är feta salvor, så att huden återfettas. Man kan gärna pröva t.ex Repair, Locobase eller Ceridal från Apoteket. Blir Du inte bättre, är det kanske lika bra att en läkare får titta på Dina händer.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 22 augusti, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!