Ange ditt sökord

Annons:

Orolig pappa till dotter med torr hud

Hej
Jag har en dotter på fem år som är torr i huden när hon kommer till mig på fredagarna. Jag smörjer henne inte alls och hon är redan bättre på måndagen när hon ska hem till sin mamma igen.
Jag undrar, är det verkligen bra att smörja för mycket? Hennes mamma har alltid smörjt sig flera ggr dagligen och är supertorr och jag vill inte att min dotter ska bli likadan!
Mvh orolig pappa

Nej, detta är fråga om en missuppfattning från din sida. Om din dotter är 5 år och har torr hud så har hon sannolikt en atopiskt benägenhet, troligen kommer detta atopiska anlag från mammans sida eftersom hon fortfarande har torr hud. Det är då viktigt att smörja huden för att minska torrheten. Man kan inte alls "skämma bort" huden genom att smörja ofta. Detta är en utbredd missuppfattning!!

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 1 mars, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!